Huidig advies reiswaarschuwingen:

Door de verlenging van de reiswaarschuwingen in veel landen is het voor luchtvaartmaatschappijen en touroperators niet mogelijk om het vervoer of de reis uit te voeren. De contractuele basis houdt dus op te bestaan en de luchtvaartmaatschappij / touroperator verliest de aanspraak op het vliegtarief / de reissom. De EU-Commissie heeft momenteel besloten dat er geen sprake mag zijn van "verplichte vouchers", maar dat passagiers en reisklanten nog steeds het recht hebben om te kiezen. Dit geldt met name wanneer de dienstverlener een statutaire zetel in de EU heeft. Volgens de EU-richtlijn zou u recht hebben op een uitbetaling. Daarom vragen wij u contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij / touroperator om na te gaan of de vlucht / reis moet worden geannuleerd.

Bij het huren van vakantiewoningen is de contractuele partner vaak de in het land van bestemming gevestigde verhuurder. Ook hier houdt de contractuele grondslag van de huurovereenkomst op te bestaan wanneer de toegang onmogelijk is. Klanten kunnen zich met dit argument tot de verhuurder wenden en hopen op een terugbetaling of een tegemoetkoming.

Deze verklaringen zijn ontleend aan de actuele vakpers en vormen geen juridisch advies, zodat uit deze verklaringen geen aansprakelijkheid van de LTA-bedrijven kan worden afgeleid. Het recht om fouten te maken is voorbehouden.

Als u vragen heeft over uw claim of annuleringsadvies nodig heeft - wij horen graag van u! 
Als u vragen heeft over het indienen van een claim, kunt u bellen met +31 (0) 10 3138669. 
U kunt de medische annuleringsadviesservice bereiken op +31 (0) 10 3138942.

Meer informatie over wat u moet doen in geval van een schadeclaim vindt u in de volgende folder.
LTA handleiding verzekeringsclaim.

De beste groeten en blijf gezond of word snel beter!
Uw LTA

LTA Schade-aangifteformulier Reisverzekering ziektekosten buitenland
Download
LTA Schade-aangifteformulier Reisbagage
Download

LTA Schade-aangifteformulier Annuleringsverzekering inclusief Reisonderbrekingsverzekering
Download
LTA Schade-aangifteformulier Reis-aansprakelijkheidsverzekering
Download

LTA Schade-aangifteformulier Reis-ongevallenverzekering
Download