Nieuws uit de reisbranche

LTA verbeteringen van de reisbescherming vanaf 2022

05.01.2022
Goed nieuws voor vakantiegangers en reizigers. LTA verbetert reisdekking vanaf 2022

Goed nieuws voor vakantiegangers en reizigers. LTA verbetert reisdekking vanaf 2022

Goed nieuws voor vakantiegangers en reizigers. LTA begint het nieuwe jaar met een aantal verbeteringen in zijn reisbeschermingspakketten en heeft ook een speciale aanvullende module Covid 19 aan zijn assortiment toegevoegd. Deze kan worden afgesloten voor alle polissen die een annuleringsverzekering omvatten. Ook bestaande eenmalige of jaarlijkse reisbeschermingscontracten kunnen met de aanvullende module Covid 19 worden uitgebreid voor een enkele reis of voor alle reizen binnen een jaar.

+++ Met de boeking van de aanvullende module wordt in principe reisbescherming geboden voor: +++

- gediagnosticeerde infectie met SARS-CoV-2 (Covid-19),
- persoonlijke en individueel bevolen quarantainemaatregelen,
- weigering van vervoer na diagnose van infectie,
- weigering van toegang na diagnose van infectie,
- weigering huurwoning te betreden na diagnose van infectie,
- de reis kan niet worden voltooid zoals gepland omdat verzekerde of een
risicopassagier die met hem meereist, getroffen wordt door een quarantaine,
alsmede
- ziekte en dood als gevolg van Covid-19.

+++ Uitbreiding van de dekking +++

Naast de nieuwe aanvullende module Covid 19 is de dekking voor bepaalde verzekerde gebeurtenissen verhoogd als verdere verbetering van de reisdekking. Het gaat onder meer om de terugbetaling van kosten in geval van natuurrampen in de annulerings- en reisonderbrekingsverzekering, en de terugbetaling van visumkosten en kosten voor zitplaatsreservering in de annuleringsverzekering.

De uitgebreide verzekerde natuurgevaren in de annuleringsverzekering omvatten nu ook schade aan eigendommen als gevolg van onbedoelde lekkage van leidingwater, gebarsten waterleidingen, terugstroming, verzakking, aardverschuiving, sneeuwdruk, lawines of hagel. De verzekering dekt ook overstroming van stilstaand of stromend water.

Een ander nieuw kenmerk van de reis-onderbrekingsverzekering is de terugbetaling van kosten in geval van natuurrampen. Indien bijvoorbeeld de geplande terugreis niet kan worden gemaakt omdat de vakantiebestemming getroffen is door lawines, aardverschuivingen, overstroming van stilstaand of stromend water, aardbevingen of orkanen, worden de gemaakte verblijfs- en extra terugreiskosten vergoed in geval van een noodzakelijke verlenging van het verblijf of een vervroegde terugreis.

"Het jaar 2021 was geen gemakkelijk jaar voor het toerisme en de verzekeringssector. De Coronapandemie en natuurrampen hebben ons laten zien dat ons aanbod op het gebied van reisbescherming nog voor verbetering vatbaar is. Daarom hebben we op de relevante gebieden verbeteringen doorgevoerd," aldus Dr. Michael Dorka, algemeen directeur van LTA.

Meer informatie kunt u vinden onder: https://www.lta-reisdekking.nl