Nieuws uit de reisbranche

LTA is opnieuw als een van de eerlijkste schade-experts van Duitsland in 2023 verkozen

30.01.2023
LTA reisverzekering wederom als "zeer goed" beoordeeld

Voor de zesde keer heeft het tijdschrift FOCUS-MONEY onderzocht hoe eerlijk de verzekeringssector is bij het afhandelen van claims. Voor de vijfde keer op rij kreeg Lifecard-Travel-Assistance Gesellschaft für Reiseschutz mbH (LTA) de beoordeling "Zeer goed" in de categorie "Reizen".

Het Keulse advies- en analyse-instituut ServiceValue heeft in opdracht van het tijdschrift FOCUS-MONEY dit jaar opnieuw onderzocht hoe eerlijk de verzekeringsbranche is in de omgang met klanten.

In de analyse zijn 615 verzekeraars uit 19 verschillende branches onderzocht vanuit het oogpunt van de klant. De sector "reizen" omvatte opnieuw ziektekosten-, bagage- en annuleringsverzekeringen. Om een representatief resultaat te verkrijgen werd de informatie van bijna 60.000 klanten geëvalueerd, die werden gevraagd de afhandeling van hun aanvraag of uitkering te beoordelen. De voorwaarde: zij zijn verzekerd bij een aanbieder en hebben daar in de afgelopen 36 maanden een verzekeringsclaim of uitkeringsaanvraag ingediend. De schaderegeling door de verzekeraar werd beoordeeld op een vijfpuntsschaal tussen "uitstekend" en "slecht". LTA Reiseschutz mbH kon zijn uitstekende resultaten van de voorgaande jaren in de klasse "Reizen" bevestigen en ontving dankzij overwegend positieve klantenbeoordelingen voor de vijfde keer op rij de FOCUS MONEY award "Eerlijkste schaderegelaar" met het cijfer "Zeer goed". Het volledige verslag over de huidige studie werd gepubliceerd in FOCUS-MONEY nummer 03/2023.

Nadere informatie:
http://www.lta-reisdekking.nl