Nieuws uit de reisbranche

In 2024 behoort LTA opnieuw tot de eerlijkste Duitse schadeherstellers

19.01.2024
Voor de zevende keer heeft het tijdschrift FOCUS-MONEY geanalyseerd hoe fair de verzekeringssector bij de afhandeling van schadeclaims is.LTA kreeg voor de zesde keer op rij het cijfer "Zeer goed" in de categorie "Reizen".

Het in Keulen gevestigde advies- en analyse-instituut ServiceValue heeft in opdracht van het tijdschrift
FOCUS-MONEY magazine opnieuw onderzocht hoe eerlijk de verzekeringsbranche is in de omgang met de verzekeringsklanten en heeft dit door de verzekeringsklanten laten beoordelen.

LTA Reiseschutz opnieuw beoordeeld als "zeer goed

In de analyse zijn 627 verzekeraars uit 19 verschillende branches geanalyseerd vanuit het perspectief van de klant.
Het segment "Reizen" bevat opnieuw reisziektekosten, bagage, reisannulering en reisonderbreking. Om een representatief resultaat te verkrijgen werd de informatie van bijna 60.000 klanten geëvalueerd, die werden gevraagd de afhandeling van hun aanvraag of uitkering te beoordelen. De voorwaarde: zij zijn verzekerd bij een aanbieder en hebben daar in de afgelopen 36 maanden een verzekeringsclaim of schadeclaim ingediend.

Beoordeeld werd de schadeafhandeling door de verzekeraar op een vijfpuntsschaal tussen "uitstekend" en "slecht".

In de categorie "Reizen" kon LTA Reiseschutz zijn uitstekende resultaten van voorgaande jaren in de categorie "Reizen“ bevestigen en kreeg dankzij de overwegend positieve klantenbeoordelingen de FOCUS MONEY award "eerlijkste schaderegelaar" met de beoordeling "Zeer Goed". Het volledige verslag van het huidige onderzoek werd gepubliceerd in het nummer 03/2024 van FOCUS-MONEY.

Voor meer informatie:
http://www.lta-reisdekking.nl